"Què, pesa molt, Tea?" Els nens ja es preparen per demà. Molta gent s'han acostat aquesta tarda a la rambla de Catalunya per comprar palmes i palmons de tot els preus i mides. "El preu de venda són tres euros i em costen més de fer que altres que tinc més econòmiques, perquè les haig de fer amb una agulleta." La celebració del Diumenge de Rams és una oportunitat per als artesans que saben que, per exemple, els palmons amb la bandera blaugrana tenen molta sortida. "És un plaer vendre la palma artesana a les persones que entenen de veritat." Una artesania que molts cops també és present en la decoració de les palmes i els palmons. "Tot el que és de fusta ho fem nosaltres. El que surt més són els animals. Els més infantils per als nens i les nenes. I seguim tradicionalment amb el llaç rosa i blau que és el que surt més." "He vingut a comprar el palmó per al meu nebot, per complir la tradició. Sóc la padrina i cada any vinc al mateix lloc." "Tradicionalment sempre venim el dissabte la senyora la palmeta i jo això de canomàtic." També hi ha padrines que no compren palmes "Me l'ha comprada la meva mare" i nenes que porten palmons. "És el segon cop que porto palmó, però tots els anys palma." Amb petites variacions aquesta continua sent una tradició cristiana ben arrelada per a moltes famílies.

Artesania i tradició

A les fires de palmes i rams s’hi poden trobar palmes, palmons, llorer i tot tipus d’ornamentació, des dels típics rosaris de sucre fins a cintes de colors per a la celebració de Diumenge de Rams. Els darrers anys alguns paradistes també ofereixen palmes i palmons tenyits de colors, tot i que els naturals són els que tenen més sortida, amb diferència. Un any més la decoració blaugrana ha estat de les més sol·licitades entre els nens.

Quatre fires a la ciutat

A la ciutat hi ha quatre fires de palmes que obren en molts casos la setmana anterior al Diumenge de Rams de 10 a 20 hores. Al marge de la de la Rambla Catalunya també hi ha paradistes al voltant de la Catedral, a la plaça de la Sagrada Família i a la plaça Bonet i Muixí de Sants-Montjuïc.