Amb 72 anys el Benanci ha corregut desenes de curses. Va començar ara fa 22 anys i a mesura que passa el temps, diu, ha hagut d'incrementar els controls mèdics que es fa. BENANCI DEVESA "Ja tenim una edat i s'ha de mirar. És el que faig. I ara doncs anem reduint una mica perquè l'edat no ho permet, però noto que per a la salut és molt bo." Fer-se revisions periòdiques és un element fonamental per prevenir possibles problemes de salut. I si l'objectiu és córrer distàncies llargues, també és imprescindible estar preparat físicament. BREGON MESALLES "Cada setmana entreno amb l'equip del DIR, del DIR Tarragona, i ens hem preparat, un grupet, per fer tot aquest tipus de curses." ÀNGEL BLANCO "L'entrenament que em tocava fer avui, que m'havia posat el meu entrenador, en comptes de fer-lo pel carrer o a qualsevol lloc, aprofito aquest esdeveniment." MERCÈ RUEDA "S'ha d'anar fent sistmàticament. Pots caminar i també ajuda, no necessites fer cada setmana 1.000 quilòmetres, 200, 100..." Molts dels qui han vingut fins aquí ho tenen clar. Però segons organitzadors encara cal fer pedagogia en aquest sentit. Un problema habitual, diuen, és que els corredors es marquen objectius excessivament ambiciosos. RICARD SERRA, cardiòleg de l'Hospital de Sant Pau "Aquesta persona es força d'una manera per a la qual no està preparada i a conseqüència d'això es poden presentar problemes." En la prova d'avui no es tracta de superar cap marca, sinó de conscienciar la població sobre beneficis de l' esport. La cursa va néixer fa 25 anys amb l'objectiu d'estudiar els efectes de l'exercici físic en les patologies cardiovasculars. S'ha demostrat, per exemple, que contribueix a regular els nivells de sucre, colesterol i l pressió arterial.

Els organitzadors remarquen que cal preparar-se de manera progressiva, començant amb un entrenament suau que es vagi intensificant dia rere dia. Fixar-se objectius massa alts quan s’està en baixa forma física pot causar problemes de salut.

Consells com aquests són bàsics a l’hora de fer esport. I encara que molts corredors ja els tenen en compte, segons els organitzadors, encara no estan del tot estesos entre la població. Després que la setmana passada morís un dels corredors de la Marató de Barcelona, els experts recorden que fer cas d’aquestes recomanacions és una bona manera de prevenir problemes de salut.