L'iPhone és l'eina fonamental amb què el Francesc es comunica amb la Sara. Quan ella vol dir alguna cosa, l'agafa i busca entre les fotografies. FRANCESC SISTACH "Amb aquestes aplicacions, el que aconsegueixen aquests nens és per una banda comunicar-se millor, per una altra banda entretenir-se i finalment poder fer lliçons educatives especialment pensades per a ells." Pare i filla s'han acostat avui a l'Espai de Mar per participar en la festa Uneix-te a nosaltres. L'objectiu: fer visible l'autisme, un trastorn que afecta 1 de cada 150 nens. NEUS PALLEROL, presidenta de l'associació Aprenem "L'autisme no només afecta la persona amb autisme, sinó que afecta la família perquè les característiques pel que fa a conducta i relació són difícils." Amb aquesta jornada ludicofestiva l'associació Aprenem pretén trencar molts dels mites que envolten aquesta malaltia. Volen, per exemple, desmuntar creences com que els malalts d'autisme no tenen la mateixa capacitat d'estimar que la resta de persones. Des de l'associació reivindiquen que tant el cinema com la literatura han difós uns clixés que no s'ajusten a la realitat. TXEMA DÍAZ "La societat no té la informació necessària. Dius que un nen té això i no saps el que és en realitat. Falta informació." Les famílies afectades reclamen, a més, que s'inverteixi en investigació. Descobrir les causes de l'autisme i noves eines educatives és vital per al seu desenvolupament.

Entre les 11 h i les 14 h d’aquest diumeng, Aprenem organitza un seguit d’activitats lúdiques i informatives per ajudar a conscienciar sobre el Trastorn de l’Espectre Autista (TEA). Del programa d’activitats de la festa Uneix-te a nosaltres hi destaca l’actuació del grup Macedònia, així com un conjunt de tallers i jocs pensats tant per a nens i nenes amb autisme com per a nens i nenes que no en tenen.

Als actes de l’Espai de Mar, a la Barceloneta, també hi assisteix el conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries; Irma Rognoni, regidora de l’Ajuntament de Barcelona i  presidenta de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat ; i Josep Oliva, diputat d’Igualtat, Ciutadania i Benestar Social de la Diputació de Barcelona.