El conseller d’Interior en funcions de la Generalitat, Felip Puig, ha reiterat aquest divendres que confia “en l’estructura i l’organització directiva del cos dels Mossos d’Esquadra”, malgrat que ahir va admetre que no li havia arribat un informe rellevant sobre l’actuació dels antiavalots a la zona on una dona va perdre un ull durant la vaga general i que ha rellevat el comissari responsable de l’àrea, Sergi Pla.

En diverses entrevistes, Puig ha admès que s’ha produït un problema de credibilitat amb les versions que ha donat dels fets en no tenir tots els informes: primer va afirmar que no hi havia hagut actuació policial a la zona; després, que només s’havien llançat salves i, finalment, va admetre (després de l’aparició d’un vídeo a Internet) que hi va haver trets de llançadora. En aquest sentit, també ha valorat les imatges difoses per BTV i ha afirmat que “són dues salves” que es van disparar a la zona i de les quals ja tenia coneixement.

Sobre la possibilitat de continuar en el càrrec, ha afirmat: “Continuar no depèn del que m’agradaria, sinó del que ens toca fer a tots. Dependré del meu president. L’opinió del que faré la donaré al meu president. No tinc cap decisió presa”.