La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona, la FAVB, torna a posar la qüestió de les terrasses sobre la taula i reclama a l’Ajuntament que, mentre no s’aprovi un reglament nou, actuï amb la normativa actual a la mà i l’apliqui de manera restrictiva per “posar ordre en el desgavell actual” i que deixi “d’estar absent” en aquesta qüestió. En concret, la FAVB demana que s’apliquin 15 mesures que ja estan previstes en l’Ordenança de terrasses vigent.

Així, l’entitat veïnal reclama, per exemple, que es redueixi una hora l’obertura de les terrasses a les zones amb més impacte turístic, com ja es va fer a Gràcia. Per l’entitat, aquestes zones comprenen, com a mínim, una trentena de places i carrers que detalla en el document i que inclou espais com el carrer d’Aribau, el d’Enric Granados, la Rambla i diverses places de Ciutat Vella, entre d’altres.

Més estrictes en la renovació i revocació de llicències

La FAVB, a més, també reclama que l’Ajuntament sigui estricte a l’hora d’aplicar les condicions que preveuen tant l’atorgament i la renovació automàtica de les llicències com la revocació de les que estan vigents.

Així, per exemple, reclama que no es renovin automàticament les llicències a establiments que tinguin iniciat un procediment per molèsties de soroll —previst en l’article 49 de l’Ordenança de terrasses— i que es revoquin les llicències als establiments que incompleixin les condicions en les quals se’ls van donar —previst a l’article 54. A més, també demana que l’Ajuntament sigui més rigorós en l’aplicació de les sancions.

A més dels horaris i l’espai que poden ocupar les terrasses, l’Ordenança de terrasses també regula altres aspectes com el tipus de taules i el mobiliari —com tamborets o barres— que poden tenir, la il·luminació, la relació entre l’aforament i els serveis sanitaris de l’establiment, l’impacte en el veïnat, etc. Per això, la FAVB considera que s’hauria d’incidir en el compliment de tots aquests aspectes a l’hora d’atorgar i renovar llicències i sancionar si cal.