La trobada, a la seu de la Sindicatura de Barcelona, ha servit perquè la FAVB i l’Associació de Veïns de la Sagrada Família, reiterin a Maria Assumpció Vilà els problemes que els provoca el turisme. Consideren que tres milions de visites és el màxim que hauria d’assumir el temple. Una xifra “generosa” que els genera prou recursos i que, diuen, queda molt lluny dels quatre milions que probablement s’assoliran aquest any i dels cinc milions que, asseguren, és l’objectiu del patronat. Per Joan Itxaso, de l’Associació de Veïns de la Sagrada Família, cal “entrar a fons” als problemes que tot això genera al barri i tenir-ne una visió de futur. Per això, reclamen que es creï una comissió conjunta amb totes les parts implicades. Itxaso interpel·la específicament els responsables del temple que, fins ara, diu, no hi han volgut participar.

Un barri que es queda sense comerç

Paral·lelament a la comissió, els veïns també reclamen un pla d’usos. Asseguren, que el barri s’està quedant sense botigues, i també sense pisos, a causa de la “bombolla immobiliària” que genera el turisme. La síndica, Maria Assumpció Vilà, ha dit que un cop rebi la queixa formal dels veïns actuarà d’ofici i ha recordat que els preocupa especialment la qüestió de l’habitatge, i els canvis que aquesta “bombolla pot produir en la ciutat i també en el barri” de la Sagrada Família.

Pel que fa a la denúncia que l’Associació de Veïns de la Sagrada Família va presentar a principis de novembre contra la junta del temple per vulneració de la legalitat urbanística, Joan Itxaso ha explicat que encara no tenen resposta de l’Ajuntament. Tot i això, passades les festes de Nadal es reuniran amb el regidor d’Empresa i Turisme, Agustí Colom, per tractar sobre aquesta qüestió.