Les famílies de les escoles barcelonines fan una crida a concentrar-se davant dels centres educatius aquest divendres, 17 de novembre, a la tarda, en sortir de classe, per rebutjar els bombardejos a Gaza. Es tracta d’una iniciativa que ha sorgit de manera espontània i a la qual l’aFFaC ha donat suport. Amb els lemes “4.000 nenes i nens assassinats. Prou!” i “No al genocidi a Palestina”, la convocatòria corre entre els grups de WhatsApp de les escoles i algunes associacions de famílies ja han fet públic a les xarxes que se sumaran a la crida.

Comunicat unitari de famílies i sindicats

Paral·lelament, l’aFFaC i diversos sindicats de l’àmbit educatiu han emès un comunicat en què també demanen “aturar el genocidi al poble palestí”. “La comunitat educativa no podem restar en silenci mentre són bombardejades escoles i universitats“, diu el text. També lamenten que la Unió Europea i les institucions espanyoles i catalanes no s’hagin pronunciat davant d’aquests fets i reivindiquen que “educar per la pau i el pensament crític també vol dir pronunciar-se davant les injustícies“.

Per tot plegat, en el comunicat es demana l’alto el foc, la retirada de les tropes i la fi del setge a Gaza, així com l’enviament de material sanitari i la suspensió de relacions i agermanaments amb l’Estat d’Israel en el marc de la campanya de Boicot, Desinversions i Sancions. A més, també posen èmfasi que pronunciar-se en contra de la matança a Gaza “no és, en cap cas, ser antisemita”.

Vaga d’estudiants

Els sindicats d’estudiants, a més, han convocat una aturada el proper 16 de novembre en defensa de Palestina i contra el “genocidi sionista”. Durant aquesta jornada de vaga també hi haurà manifestacions que encara no s’ha concretat on es faran.