(ACN)  L’Hospital Universitari de Bellvitge i el Banc de Sang i Teixits han aplicat amb èxit la teràpia cel·lular antiviral, ViroTCell, que lluita contra les infeccions en pacients trasplantats. El tractament s’ha fet amb una pacient trasplantada de ronyó que no responia a la medicació per tractar un citomegalovirus (CMV), un virus comú de la família dels herpes i que, en condicions normals, no genera malaltia.

Es tracta d’un tractament inèdit a Catalunya per a aquest tipus de casos i que consisteix a agafar defenses de persones sanes i s’activen perquè actuïn com a medicament contra les infeccions virals.

L’especialista de trasplantament renal de l’Hospital de Bellvitge i impulsor de la iniciativa, el Dr. Alexandre Favà, assegura que “l’experiència ha estat molt satisfactòria, i ara la pacient ja duu un mes sense tractament antiviral“. 

Es considera “un fet excepcional”

Aquesta teràpia s’acostuma a fer servir en persones amb leucèmies que han rebut un trasplantament de moll d’os i que estan sense defenses. Per això, es considera “un fet més excepcional” que aquesta teràpia s’usi en usuaris trasplantats d’òrgan sòlid com ha estat a Bellvitge.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a