analisi sang alzheimer

(ACN/Redacció) La Fundació Pasqual Maragall ha reclamat aquest dijous més investigació i visibilització per canviar la consideració social de l’Alzheimer. Amb motiu del Dia Mundial d’aquesta malaltia, la fundació reclama destinar més recursos per a la recerca i aconseguir que l’Alzheimer sigui una prioritat política estratègica. “Avui, 21 de setembre, volem mostrar com l’Alzheimer ja s’ha convertit en una pandèmia estructural al nostre país, i el nostre suport als milers de famílies que s’enfronten diàriament amb aquesta malaltia”, ha assenyalat la presidenta de la fundació, Cristina Maragall.

L’entitat té un centre propi de recerca, el BarcelonaBeta Brain Research Center. A més, atén persones cuidadores a través d’un programa de formació i suport emocional gratuït, en què ja han participat més de 1.500 persones en els darrers 10 anys.

Una de cada 10 persones

Maragall s’ha mostrat convençuda que només a través de la ciència es podrà trobar una manera de vèncer aquesta malaltia. Actualment s’estima que l’Alzheimer i les demències afecten 900.000 persones, una de cada 10 de més de 65 anys i un terç de les de més de 85. Aquestes patologies són una de les principals causes de mortalitat, discapacitat i dependència i no existeix una cura efectiva que en modifiqui el curs.

Amb l’objectiu de sensibilitzar i oferir més xifres que mostrin la magnitud de la malaltia a Espanya, la Fundació Pasqual Maragall ha publicat els resultats de la segona onada de l’enquesta ‘Actituds i percepcions de la població espanyola sobre el Alzheimer’, elaborada amb el suport del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, amb una mostra de més de 2.300 persones.

Aquest estudi demostra que l’Alzheimer és la condició de salut que més preocupa la població espanyola, a poca distància del càncer, o que dos de cada tres persones coneixen algú que pateix o ha patit Alzheimer, gairebé en un 30 % dels enquestats és un familiar de primer grau.