Ja fa cinc cursos que els alumnes d'infantil i primària de l'Escola l'Univers estudien en aquests barracons. Van començar el 2009, amb dos línies de P3, i ara ja hi ha nens fins a segon de primària. Però aquests mòduls tenen data de caducitat. La Generalitat havia de construir l'edifici definitiu i les obres s'han anat posposant. Vista la incapacitat econòmica del govern català, l'Ajuntament assumirà el cost de les obres. MAITE FANDOS, regidora de Gràcia "Vam començar fent un pla especial, vam licitar el pàrquing, perquè aquesta escola he de recordar que va a sobre d'un pàrquing i per tant això és el que ara s'està treballant però després també calia fer el projecte executiu, que també hem assumit nosaltres. I ara calia ja prendre la decisió de si nosaltres posariem el finançament." La direcció del centre i les famílies estan satisfets perquè aquest és un equipament llargament reivindicat. De fet, s'han organitzat diverses jornades reivindicatives i protestes per exigir la construcció de l'escola. LILIANA PINACHO, mare "Estem molt contents perquè després de tants anys de lluita, aconseguim la construcció de l'escola." GUILLERMO RINCÓN, pare "Em sembla molt bé perquè fa molt de temps que esperem la construcció. Hauria d'haver estat enllestit fa tres anys." La nova escola s'ha d'aixecar en el solar que hi ha darrere aquest mur del carrer de Bailèn, i forma part d'un conjunt d'equipaments que també inclouen una pista poliesportiva, una escola bressol i un aparcament soterrani. El primer pas serà l'inici de les obres del pàrquing, previst per al mes que ve. Un cop la llosa estigui col·locada es començarà la construcció de l'edifici, abans que acabi el 2014. L'objectiu és que la nova Escola l'Univers estigui a punt per començar el curs 2015-2016.

Des del curs 2009-2010 els alumnes d’infantil i primària de l’Escola l’Univers tenen les aules a uns mòduls prefabricats situats al carrer de Siracusa. La construcció del nou edifici que ha d’acollir el centre educatiu s’ha de fer en un solar situat al carrer de Bailèn. En aquest espai també s’hi ha de construir un aparcament soterrani, una pista poliesportiva i una escola bressol.

El govern municipal ha decidit que finançarà l’edifici, després de fer-se càrrec també de la redacció del projecte, dotada amb 125.000 euros. El cost que tindrà l’escola encara no està pressupostat.

La direcció del centre educatiu i les famílies dels alumnes, que ja fa anys que reivindiquen la construcció de l’equipament, s’han mostrat molt contents amb la notícia.

El calendari

El primer pas per a la construcció de l’escola serà l’inici, al febrer, de les obres del pàrquing que s’ha de fer al soterrani. Un cop la llosa estigui col·locada es començarà a treballar simultàniament en els dos equipaments. A dalt començaran els treballs per aixecar l’edifici i a sota s’enllestirà l’aparcament.

Si es compleixen les previsions, l‘edifici es començarà a aixecar abans que acabi l’any i l’objectiu és que estigui a punt per al curs 2015-2016.