(ACN) Un estudi permet calcular i predir de forma fiable per primera vegada el risc cardiovascular en persones amb diabetis 2. La recerca ha analitzat 239.000 persones i més de 43.000 esdeveniments cardiovasculars de quatre regions d’Europa. S’espera que els resultats del treball permetrà adoptar mesures preventives, diagnosticar de forma precoç les complicacions i iniciar tractaments que redueixin el risc cardiovascular.

La investigació l’ha impulsada el grup de treball SCORE2, en què participen membres del Grup de Recerca DAP-cat de l’Institut d’Investigació en Atenció Primària de Salut Jordi Gol i del Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa de Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (CIBERDEM).

Aquesta malaltia, que afecta més de cinc milions de persones a Espanya, provoca un major risc de patir problemes cardiovasculars que la població general, i aquests són més greus i evolucionen més ràpid. 

La Societat Europea de Cardiologia, arran del projecte SCORE2, ha desenvolupat una aplicació per a professionals sanitaris que proporciona calculadores que avaluen el risc cardiovascular individual específicament en les persones amb diabetis tipus 2.