“Els nostres nens entren a les xarxes socials, els tenim a l’habitació del costat, però no sabem on són”, assegura Josep Maria Faura, director general d’Educo. I aquest és el problema. Segons l’informe que acaba d’elaborar aquesta ONG, un 54 % dels pares desconeix els perills que pot comportar internet, sobretot per als més petits. Tant és així que molts, més de la meitat segons Educo, reconeixen que pengen fotos dels seus nens a les xarxes socials i al seu perfil de WhatsApp.

L’informe d’Educo també posa de manifest la manca d’eines per part dels pares per fer front als casos d’assetjament escolar. Un 17 % dels progenitors reconeixen que “no farien res” si el seu fill fos víctima d’un cas així. “És cosa de nens, mentre no vagi a més, de moment no faig res”, diu un dels testimonis que recull l’informe. Segons Faura, el principal problema és que “un 63 % dels pares creuen que l’assetjament és un problema de l’escola” quan en realitat “és un problema de les famílies”.

El paquet de protecció infantil

Amb l’objectiu d’ajudar les famílies, Educo ha iniciat una campanya de protecció contra la violència infantil, amb la divulgació d’un espot i la presentació d’un paquet de protecció adreçat a les famílies. Es tracta d’una caixa de materials (guies, llibres…) per ajudar les famílies a parlar entre ells d’aquest problema, una mena de “full de ruta” per treballar plegats, segons Faura.