Els 20 litres de precipitació de l’estació del Meteocat de la Zona Universitària suposen el valor més elevat recollit pel seu pluviòmetre des del 27 de febrer, jornada en la qual en van caure 23. A l’Observatori Fabra no queien més de 20 litres per metre quadrat des del dia 21 d’abril i no plovia tant en un sol dia des del dia 2 de novembre de l’any passat.

Aquest dimarts a la nit les pluges han deixat entre 15 i 28 litres per metre quadrat en poca estona a Barcelona, però no han arribat a causar incidències destacables a la ciutat, tot i l’abundant aparat elèctric i les ratxes de vent moderades que les han acompanyat.

A la veïna ciutat de Badalona, per contra, la tempesta ha estat especialment violenta. Dos barris s’han vist afectats per un esclafit (“downburst” en anglès). Es tracta d’un fenomen violent associat a les tempestes severes i que es caracteritza per un breu i sobtat corrent d’aire descendent, que sol generar habitualment destrosses a causa de la intensitat que té. L’estació meteorològica automàtica del Servei Meteorològic de Catalunya del Museu de Badalona ha assolit un cop de 122 km/h i l’estació meteorològica de la Xarxa Meteoclimatic de Badalona Centre ha enregistrat una ratxa de 93,3 km/h.

Oriol Rodríguez, físic i meteoròleg especialista en tornados i fenomens de temps advers, aquest matí ha explicat detalladament a ‘El matí de Barcelona’ què és un esclafit, ha fet balanç detallat de l’episodi viscut aquesta nit a Badalona i de les incidències causades a la ciutat. També ha enregistrat imatges del moment en el qual s’ha produït l’esclafit des seu observatori meteorològic de Badalona centre.