Cada any es poden observar gran quantitat d’estels fugaços entre finals de juliol i el 15 d’agost aproximadament, encara que quan se n’observen més és entre el 8 i el 14 d’agost, amb el dia àlgid del 10 d’agost, que coincideix amb la festivitat de Sant Llorenç. Les Perseides o llàgrimes de Sant Llorenç són una pluja de meteors causada pel pas de la Terra per una zona propera al cometa Swift-Tuttle. Aquest fet facilita que qualsevol partícula de la cua del cometa, com pols, sorra o gel que entra a l’atmosfera a gran velocitat, s’escalfi amb el fregament amb l’aire, es torni incandescent i s’acabi desintegrant.

Aquest any es calcula que, gràcies a les bones previsions meteorològiques i a la Lluna en fase decreixent, es podran veure fins a 100 estels fugaços cada hora. Les nits en què s’observaran millor seran les de dilluns i dimarts. A partir de dimecres hi haurà canvis meteorològics que aportaran més nuvolositat i, per tant, més dificultats per apreciar els estels fugaços.

El Parc de Collserola és la zona més propera a Barcelona des d’on es poden veure millor, ja que és la menys afectada per la contaminació lumínica que genera la ciutat. Per observar-les bé, cal que ens situem a una zona elevada i mirem en direcció nord-est.