És una de les ubicacions que des de fa dos mesos ocupa una estàtua humana de la Rambla. Però avui aquí no hi treballa ningú. Ni aquí. Ni tampoc aquí. Aquesta tarda, de fet, només hi havia quatre de les 14 estàtues autoritzades. Volen tornar al tram central de la Rambla perquè allà hi havia més gent i, per tant, acabaven fent més caixa. SANT JORDI, estàtua humana "Porque estamos más dispersos. La gente pasa más que todo hacia el centro y no se acerca mucho a los puntos." A banda del descens de turistes a la part baixa de la Rambla, les figures també es queixen de la taxa anual que se'ls ha imposat aquest any: 190 euros per ocupar la via pública. Malgrat tot, els mesos d'estiu són els més rendibles per a les estàtues humanes. Els treballadors diuen que els problemes s'agreujaran aquest hivern. JULI CÈSAR, estàtua humana "En invierno acá por ejemplo hay mucho frío, mucho viento y no se puede estar. No podemos trabajar. Son seis meses que no vamos a poder trabajar." JOSEP CARDONA "Jo estic content, l'únic que no m'agrada és que em toqui el sol i quan fa vent aquí en fa molt més. Aleshores a l'hivern m'agradaria estar en un lloc més protegit, no sé si serà possible." Des de l'Ajuntament asseguren que estan en diàleg constant amb les estàtues humanes per canalitzar les seves opinions però creuen que amb el canvi d'ubicació s'ha aconseguit l'objectiu que tenien: evitar les aglomeracions a la Rambla.

Els artistes urbans mantenen que la nova ubicació no els beneficia, bàsicament per dos motius: en primer lloc, l’afluència de turistes és menor; a més, la falta d’ombres, en ple estiu, ha fet que disminueixin les hores en què es podia treballar. Segons els treballadors, alguns artistes han hagut de posposar l’inici de la jornada laboral a causa de les altes temperatures.

Amb aquesta regulació, l’Ajuntament pretenia dinamitzar la part baixa de la Rambla i, segons el consistori, ho han aconseguit. Per contra, les estàtues subratllen que els turistes no arriben fins tan avall del passeig . A més, els preocupa quina serà la seva situació a partir de l’hivern, quan hi ha menys visitants a la ciutat, i fa més fred a la zona de les Drassanes.