Es calcula que els delinqüents han pogut arribar a cometre prop de 70 delictes en els últims sis mesos a Madrid, Barcelona, Saragossa, Múrcia, Guadalajara, Alacant, Càceres, Santiago de Compostel·la, Badajoz, Gijón, Osca i Toledo.

Els estafadors, en alguns casos, reaccionaven de forma molt violenta en ser descoberts, arribant fins i tot a retenir contra la seva voluntat les víctimes. En una ocasió van aconseguir un botí d’11.000 euros sostrets a una àvia de Jaén.

La tècnica del “tocomocho” consisteix a fer creure a la víctima que un bitllet de loteria ha estat premiat, utilitzant per a això una llista falsa de premis, però que el premiat no pot cobrar-lo per algun motiu. Amb aquesta estratagema, l’estafador aconsegueix vendre a la víctima el dècim suposadament premiat a canvi d’una important suma de diners.

Per altra banda, en l’estafa de l’estampeta hi intervenen dos delinqüents: un que simula tenir una discapacitat intel·lectual i un altre que l’acompanya. El primer mostra a la víctima una important quantitat d'”estampetes”, és a dir, bitllets als quals no dóna cap valor, assegurant-li que a casa en té molts més. Llavors apareix el segon personatge que es fa el llest i que busca la complicitat de la víctima per aconseguir entre els dos els suposats bitllets que el primer guarda a casa a canvi de joies, diners en efectiu o objectes de valor. El que al final aconsegueix la persona enganyada no són diners, sinó paquets de retalls de paper en els quals només són reals el primer i l’últim bitllet de cada feix.