A les 9 del matí, prop de 80 veïns de Martorelles pujaven a l’autocar en direcció a Barcelona. En arribar, s’han vestit d’època i s’han preparat per convertir-se en personatges d’un gran pessebre vivent als carrers del Poble Espanyol. Durant tot el dia hi han representat el naixement, l’arribada dels Reis Mags d’Orient i tot el poble de Betlem. No hi ha faltat cap detall: des dels fusters fins a les filadores, passant pel barber, els garbelladors i les fruiteres. Fins i tot hi havia vailets que els robaven les verdures.

Aquesta posada en escena és la primera de les mostres de la segona edició dels Pessebres Vivents de Catalunya que se celebra al Poble Espanyol. L’objectiu és apropar aquesta tradició típica dels pobles a la gran ciutat. “Així volem aportar el nostre granet de sorra a aquest costum tan nostrat, tan cultural”, explica el coordinador d’activitats culturals del Poble Espanyol, Diego Murciano.

L’any passat, la mostra va acabar amb èxit de participació. Durant els quatre dies que va durar, hi van passar prop de 10.000 persones. Enguany, els organitzadors volen superar aquesta xifra i, d’entrada, han augmentat els dies d’obertura fins a sis (tres caps de setmana complets).

Cada dia hi participa una població diferent. Linyola agafa el relleu de Martorelles  aquest diumenge. Dissabte, 27 de desembre, serà el torn de Sant Feliu de Llobregat i diumenge 28, el de Breda. Sant Feliu del Racó, dissabte 3 de gener; i Jesús (Tortosa), diumenge 4, tancaran la segona edició dels pessebres vivents al Poble Espanyol. Els pessebres es poden visitar de 12 a 14 h  i de 16 a 18 h.