(ACN/Redacció) L’escola concertada Nostra Senyora del Carme de Barcelona, ubicada al barri de Sants, ha comunicat al Consorci d’Educació que tancarà el curs vinent. El centre, ubicat a l’avinguda de Madrid, té una sola línia i acull actualment 185 alumnes entre educació infantil (15 a llar d’infants i 40 a infantil) i primària (130). Segons un comunicat del Consorci, el centre fa temps que intenta trobar solucions per donar viabilitat al projecte, però “diferents casuístiques” han fet que hagi de tancar.

“Inviable” convertir el centre en una escola pública

El motiu principal és la pèrdua d’alumnes a infantil i primària, fet agreujat a partir de la pandèmia. Aquesta pèrdua, l’oferta d’escoles públiques a la zona i la situació de les instal·lacions del centre fan “inviable” plantejar passar-la a la xarxa pública, d’acord amb el Decret llei 10/2019. La titularitat va comunicar la decisió al Consorci al desembre i les famílies van ser-ne informades aquest dimarts.

El Consorci garantirà la reubicació del alumnes

Un cop decidit, el Consorci garantirà l’escolarització dels alumnes i ja treballa per reubicar-los tenint en compte la disponibilitat de vacants en altres centres i la voluntat de les famílies.

Les famílies dels alumnes fins a cinquè de primària podran triar centre abans del procés de preinscripció per garantir una plaça en un centre públic o concertat de la zona o de la ciutat. Per fer-ho, es posarà en marxa un procediment extraordinari específic, previ a la preinscripció, perquè les famílies diguin les seves preferències. En el mateix centre s’habilitarà una unitat de de suport per orientar-les i acompanyar-les. Els alumnes de sisè de primària hauran de participar en el procés de preinscripció ordinari.

El centre el va fundar Elena Girol el 1927 i el Consorci el destaca com un “referent” al barri de Sants.