Escola Josep Maria Jujol

Algunes famílies de l’Escola Josep Maria Jujol, al barri de la Vila de Gràcia, han denunciat que no s’ha garantit els serveis mínims de la vaga d’educació als alumnes d’I3 (antigament P3) que aquest dimecres acudien per primera vegada al col·legi, tot i que el centre havia planificat unes hores d’adaptació.

“Ens han convidat a marxar a casa”

Un pare ha relatat a betevé que aquest dimarts a les 19 h va rebre una comunicació de l’escola en què deia que els alumnes d’Infantil 3 no farien l’adaptació, com estava previst, i que es faria dijous i divendres per l’alt seguiment de la vaga que preveien d’un 80 %. L’home ha dut la filla gran a 1r de primària a les 9 h “sense problema”, però la sorpresa ha estat quan ell i altres famílies més han intentat entrar al centre amb els infants petits: “Ens han dit que no podien estar amb ells perquè estaven col·lapsats”.

Tot seguit, les famílies han demanat accedir al pati per jugar una estona amb els nens: “Ens han deixat només cinc minuts i després ens han convidat a marxar a casa”.

“No s’han garantit els serveis mínims”

Aquest pare, antic alumne de l’escola, denuncia que no se’ls ha permès deixar el fill a l’escola: “Estic totalment d’acord amb el dret a vaga, però no s’han garantit els serveis mínims“. El pare lamenta “com s’han fet les coses”, i comenta que ha parlat amb altres famílies d’I3 del barri de Gràcia que han pogut dur els infants a l’escola per fer l’adaptació.

De la seva banda, el Consorci d’Educació de Barcelona corrobora que el centre ha tingut un seguiment elevat de la vaga i que el director de l’escola assegura que s’han garantit els serveis mínims i que dilluns ja van comunicar a les famílies que un nombre elevat de docents se sumaria a la vaga. En general, la vaga ha tingut un seguiment residual. Fins a les 12 h, el seguiment de la protesta als centres escolars de Catalunya ha estat del 0,8 %, segons Educació.