Aquesta és l'armilla antibales que hi ha a tots els cotxes patrulla. Una estructura que pesa més de cinc quilos i amb què, segons els agents, és impossible conduir o perseguir un delinqüent. Així que el més habitual és que quedi guardada al maleter. Davant d'això, cada cop hi ha més agents que opten per portar aquesta altra armilla més petita. Un model més lleuger i que els protegeix igualment. Ara bé, se l'han de comprar de la seva butxaca. Fa anys que els sindicats de Mossos i el Departament d'Interior estan negociant per intentar trobar una solució. Una opció és que la Generalitat pagui part del que val el protector. De fet, amb l'anterior govern van estar a punt d'arribar a un pacte però sembla que tot això ha quedat en suspens. VALENTÍN ANADON, portaveu del sindicat SAP-UGT "Nosaltres pensem que tot això obeeix a una estratègia dilatòria per part de la Conselleria. Aquqesta conselleria es dedica a donar copets a l'esquena als Mossos d'Esquadra però després les seves condicions laborals importen ben poc, tal com ha quedat demostrat." Des del Departament d'Interior asseguren que les negociacions estan obertes i que està mirant si és possible subvencionar les armilles. El sindicats, però, no s'ho acaben de creure i anuncien mobilitzacions si el problema no es resol en els propers mesos. Sobretot, per evitar situacions com la que es va viure fa un any i mig dins d'un pis del carrer d'Aragó. Un mosso va resultar ferit de bala per no portar l'armilla i encara té restes de metralla dins del cos. En el cas d'ahir, el resultat va ser, per sort diferent.

L’armilla antibales que hi ha a tots els cotxes patrulla pesa més de cinc quilos i, per tant, fa impossible conduir o perseguir un delinqüent. Així que el més habitual és que quedi guardada al maleter. Molts agents, però, opten per comprar-se’n una de més lleugera. Els sindicats volen que la Generalitat els subvencioni part de la compra. Amb l’anterior govern es va arribar a un acord sobre quines eren les característiques tècniques que havia de tenir aquesta eina protectora. Des d’UGT, però, denuncien que ara el nou Departament d’Interior vol tornar-ho a revisar i creuen que amb tot això l’únic que es vol es retardar el procés. Per això ja han anunciat mobilitzacions si no s’arriba a un acord en els propers mesos.

A més, els sindicats critiquen que en les negociacions sobre el conveni col·lectiu la Generalitat vol rebaixar les condicions laborals dels Mossos. Diuen, per exemple, que si tenen un accident laboral, Interior els pagarà el 75% del sou i no el 100%, com fins ara. Des del govern insisteixen que les negociacions acaben de començar i que encara no s’ha concretat res.