Fa tot just un mes que van sortir de l'ou i ja són l'estrella del terrari. Aquestes sis cries de caiman nan de Cuvier representen l'espècie més petita de la família dels cocodrils i el seu hàbitat natural és l'Amazones. Tot i que l'aparellament d'aquest animal en captivitat no és excepcional es considera un èxit aconseguir-ne la reproducció. MANEL ARESTÉ, biòleg conservador del terrari del Zoo "Les criem separades perquè normalment treiem els ous i els posem a incubadores. Això té dos aventatges, assegurem que un major nombre d'ous surtin endavant i que podem triar també el sexe." De moment són massa petits per saber-ne el sexe, però han estat incubats a 30 graus, la temperatura adequada perquè neixin un 50% de mascles i femelles. Tres d'aquests exemplars marxaran a un zoo de França, la resta es quedarà aquí. Les cries de caiman són una de les novetats del zoo, que aquests dies de pont visiten més barcelonins. BERTA PEIRÓ, estudiant "Som estudiants de segon de batxillerat i hem vingut a dibuixar els animals. Els ossos m'agraden molt, m'encanten i els trobo super monos." PATXI BUENO "El niño tiene cuatro años y hacía tiempo que tenía ganas de venir, y pasaremos todo el día aquí, comeremos aquí para ver todos los animales y tal." El públic estrella són, definitivament, els nens. ESTHER GUIRAO "Acabem de veure l'espectacle dels dofins, és l'animal que més m'agrada." RAFAEL GUERRERO "Lo que más me gusta són los monos porque son mis primos lejanos." LUCA DE LA VEGA "Els lleons, els tigres i els cavalls." El zoo creix en visitants i això en fa necessària una remodelació, sobretot perquè el projecte del zoo marí està definitivament aparcat. L'Ajuntament està elaborant un pla estratègic per definir les reformes que necessita aquest recinte.

Segons ha informat el Zoo de Barcelona, les instal·lacions van arribar aquest dimarts als 1.1.03.462 visitants. Quan encara queden tres setmanes per acabar 2001, la xifra suposa el rècord de visitants anuals. Fins ara, la xifra més elevada s’havia aconseguit l’any 2007 amb  1.102.939 usuaris.

El rècord coincideix amb el naixement de sis cries de caiman nan de Cuvier que els visitants podran veure a través d’una vidriera a la sala de reproducció assistida del Terrari del Zoo.