Robar la bateria d'aquesta moto és molt fàcil. Només cal treure cinc cargols i ja està. Una feina que amb un tornavís elèctrìc es pot fer en qüestió de segons. Fins ara, era una pràctica poc habitual, lligada més aviat al vandalisme. Però darrerament ha anat a més. I aquest taller n'és un bon exemple. Des de principis de gener han hagut de reparar quatre motos que s'havien quedat sense bateria. Jordi Albà, mecànic "Són nets. Normalment no trenquen res. Algun seient el forcen una mica més del compte però van amb les eines" De fet, la víctima no s'adona de res fins que intenta encendre la moto i no arrenca. Els tallers sospiten que els lladres les revenen després a pes. De fet, gairebé no hi ha mercat de segona mà de bateries. Israel Villa, mecànic "Aixo va directament als chatarreros, on compren les bateries" Aquest és un dels models que més roben. Pesa una mica més de dos quilos i com a molt els donen uns 90 cèntims per peça. Pablo Ruiz "Una bateria nova val, com a molt, uns quaranta euros. Per això moltes víctimes ni tan sols es molesten en anar a denunciar el robatori davant la policia. De fet, ni la Guàrdia Urbana ni els Mossos no tenien constància d'aquest tipus de delicte. Us ho ha explicat des de l'Avinguda del Paral·lel, Pablo Ruiz."

Només el mes de gener, un dels tallers del barri ha hagut de reparar quatre motos que s’havien quedat sense bateria. La situació es repeteix entre els altres mecànics del barri. Els lladres actuen sobretot de nit i van equipats amb les eines necessàries per obrir el compartiment i emportar-se la bateria en qüestió de segons. La víctima no s’adona de res fins que intenta encendre la moto i no arrenca.

Segons els mecànics, gairebé no hi ha mercat de segona mà de bateries, així que creuen que el que fan és revendre-les als drapaires. Aquestes peces solen pesar entre dos i quatre quilos i solen cobrar uns dos euros per cada una. Moltes víctimes no denuncien el robatori perquè una bateria nova val, com a molt, uns 40 euros i no els surt a compte portar el cas a comissaria. De fet, ni la Guàrdia Urbana ni els Mossos tenien consciència d’aquest fenomen.

Justament ahir, agents de la Guàrdia Urbana van detenir un home acusat de robar 15 bateries. Els policies el van enxampar per casualitat, perquè s’havia saltat un semàfor en vermell. És el primer cop que arresten algú per un fet com aquest. El suposat lladre s’havia emportat les bateries de 15 motos que estaven aparcades al carrer d’Aribau.