Els anys passen i l'homenatge als Brigadistes Internacionals canvia. Aquesta és la primera vegada que no ha assistit cap combatent estranger dels que van venir a Espanya per lluitar contra el feixisme. Molts tenen una salut delicada, i d'altres, la majoria, ja han mort. Però sí que hi ha hagut excombatents catalans que van lluitar per defensar la República. TARIO RUBIO, excombatent de la Guerra Civil "Sóc un excombatent de la Guerra Civil, vaig ser agafat presoner, en el front de Terol, he recorregut quatre camps de concentració a Espanya, he estat per vuit presons, però no per robar ni per matar a ningú." El Tario és un dels tres supervivents que van ser forçats a treballar al Valle de Los Caídos. La majoria dels assistents, però, ja no recorda el dia que les brigades internacionals van deixar Espanya. JOSEFINA VALCÁRCEL "Jo era molt petita, tenia dos anys quan les Brigades van marxar, però sempre ho hem tingut a la memòria del fet que gràcies a la Solidaritat de tanta gent de tot el món que ens van venir a ajudar." Per tal que els veïns coneguin el monument a la rambla del Carmel, un cartell senyalitza a partir d'ara el lloc. ENRIC PUBILL, Associació Catalana d'Expresos Polítics "Tenim la sort aquí al districte de tenir tota una sèrie de llocs que s'han de dignificar perquè representen la història recent del nostre país." Després de l'ofrena floral als peus de l'escultura, l'acte s'ha acomiadat amb cançons populars cantades durant la Guerra Civil.

Després dels parlaments s’ha fet l’acte floral als peus del monument dedicat a les Brigades Internacionals, a càrrec dels partits polítics ICV, EUiA, ERC i el PSC.

La regidora del districte d’Horta-Guinardó, Elsa Blasco, ha recordat que la placa explicativa que s’ha col·locat sota del monument forma part del cicuit d’espais que es volen senyalitzar per recuperar la memòria històrica.