Aquesta botiga no ha pogut evitar el robatori malgrat disposar d'una alarma, un sistema de videovigilància i un dispositiu que escampa fum per dificultar la visibilitat dels intrusos quan accedeixen a l'establiment. A la matinada d'ahir un grup de lladres va trencar el vidre per accedir a la botiga. IVONNE LÓPEZ, comerciant de Vodafone "La madrugada del martes entraron a la tienda. Hicieron un agujero por el cristal del escaparate y se llevaron todos los teléfonos." "És el cinquè robatori a una botiga de telefonia que es produeix en una setmana, un fet que ha posat en alerta els comerciants d'aquests establiments, alguns dels quals es mostren preocupats." Sobretot per aquells robatoris que es produeixen de matinada i amb el mètode d'encastament. És per això que s'han vist obligats a reforçar els sistemes de seguretat, com la instal·lació de persianes. SERGI GARCIA, comerciant de The Phone House "Sobretot està passant amb botigues sense persianes i nosaltres com a mínim sí que en tenim i així és una mica més complicat perquè han de trencar la persiana, el vidre, el sistema de seguretat, però sí que estant robant més." També a causa dels robatoris cada vegada són més les botigues que no tenen telèfons exposats sinó maquetes de plàstic. MAXIMILIÀ LÓPEZ, comerciant d'Orange "No és com abans que teníem un arsenal de telèfons sinó que ara en tenim cinc i amb prou feines arriben als 100 euros. Per tant, avui un lladre que vulgui robar una botiga de telefonia mòbil no es pot endur un gran botí perquè no el tenim aquí." Però això no sembla aturar els robatoris. Fa dos dies es va rebentar l'aparador d'una botiga de Movistar al carrer de Rogent. Uns dies abans, el 29 d'octubre, i també de matinada, el robatori es va produir en un establiment del carrer de Londres i en un altra botiga a la ronda de Sant Antoni. El 28 d'octubre, ara fa una setmana, hi va haver el mateix atac en un comerç a la travessera de Gràcia.

Tot i sonar l’alarma, i activar-se el sistema de seguretat i un dispositiu que escampa fum per dificultar la visibilitat dels intrusos, els delinqüents s’hi han pogut emportar telèfons de gamma alta exposats. Això sí, els vidres trencats i les taques de sang a l’interior de la botiga demostren que els lladres es van tallar quan van accedir-hi.

La víctima ha estat, aquest cop, la botiga de Vodafone del número 110 del carrer de Girona, cantonada València, però això és només una més de les moltes en les quals darrerament s’ha perpetrat un acte delictiu de característiques molt semblants. Tant és així que els comerciants es mostren preocupats. Sergi Garcia, de The Phone House, assegura que “sobretot està passant amb botigues sense persianes. Nosaltres sí que en tenim, i així és una mica més complicat perquè han de trencar la persiana, el vidre, el sistema de seguretat…”

També a causa dels robatoris cada vegada són més les botigues que no tenen telèfons exposats sinó maquetes de plàstic. Maximilià López, d’Orange, admet que “no és com abans, que teníem un arsenal de telèfons. Ara en tenim cinc i amb prou feines arriben als 100 euros. Per tant, avui un lladre que vulgui robar una botiga de telefonia mòbil no es pot endur un gran botí perquè no el tenim aquí.”

Que hi ha una onada de robatoris ho evidencia successos recents. Aquesta mateixa setmana es va rebentar l’aparador d’una botiga de Movistar al carrer de Rogent, al Camp de l’Arpa del Clot, i es van emportar igualment tot el material que hi havia a la vista. En va haver-hi també al carrer de Londres i a la ronda de Sant Antoni. I el 28 d’octubre, també de matinada, l’assalt es va produir en una tenda de Movistar de la travessera de Gràcia. I la setmana anterior van ser dues botigues de luxe en ple passeig de Gràcia les que van ser assaltades. En aquest cas seguint el mètode de l’encastament. Al juny, en canvi, van ser diversos estancs els que van rebre la visita dels lladres.