Aquest és el moment en què Jordi Forner, un veí de la Barceloneta molt aficionat al surf, ajudava un home de 70 anys a tornar a la platja. L'ha pujat a la seva planxa i l'ha acostat fins a la sorra. El vídeo del rescat l'ha gravat el pare del surfista, que ara espera que les imatges ajudin a fer més amable la presència d'aquest col·lectiu a la platja. VICENS FORNER, fotògraf: "Ells tenen un avantatge i és que ja hi són a l'aigua, i són molts perquè cobreixen tota la platja. si una persona es banya o té dificultats és més fàcil que una persona que està fent surf al voltant els agafi i els tregui que no que vingui llanxa o el vegi el salvavides des del seu lloc. A veure si això serveix perquè els tinguin en compte que és un esport però que també presta un servei". Diuen els surfistes que no és la primera vegada que han ajudat algun banyista a sortir de l'aigua. Això passa en dies com avui, quan hi ha mar de fons i la bandera vermella hissada. És també quan, tot i estar prohibit, hi ha més surfistes a l'aigua. Es queixen que sovint la Guàrdia Urbana els fa fora i els arriba a multar. Per això, reivindiquen mesures que els permetin practicar la seva afició. JORDI FORNER, surfista "La multa en principi és por desacato a la autoridad perquè et criden i no surts, perquè no et poden multar per una llei que no existeix. Et diuen que si no surts et reclamen la taula i et demanen la documentació però estàs banyan-te. Igual que acoten al País Basc o a qualsevol lloc la zona de banyistes, que poguéssim fer el mateix o que ens acostessin una zona": Unes solucions que podrien servir per regularitzar un esport que cada cop té més adeptes a la ciutat.

Segons els surfistes, no és la primera vegada que han hagut d’ajudar a algun banyista a sortir de l’aigua en dies en què hi ha mar de fons i la bandera vermella hissada. És també quan, tot i estar prohibit, hi ha més practicants d’aquest esport a l’aigua. El col·lectiu es queixa que sovint la Guàrdia Urbana els fa fora i els arriba a multar: “La multa en principi és per desacatament a l’autoritat perquè et criden i no surts, perquè no et poden multar per una llei que no existeix”, explica Jordi Forner, el surfista que ha rescatat l’avi.

El vídeo l’ha gravat el pare d’en Jordi, Vicens Forner, que espera que les imatges ajudin a fer més amable la presència d’aquest col·lectiu a la platja: “Ells tenen un avantatge i és que ja són a l’aigua, i són molts perquè cobreixen tota la platja. Si una persona es banya o té dificultats és fàcil que una persona que està fent surf al voltant els agafi i els tregui que no que vingui una llanxa o el vegi el salvavides des del seu lloc.”