RAQUEL GIL, secretària d'Igualtat i Polítiques Socials de la UGT "El que ens trobem últimament quan es parla de fiscalitat és que desapareixen impostos. Ha desaparegut el de patrimoni, ha desaparegut el de successions. A nosaltres ens sembla que és difícil casar els dos discursos. Parlar de retallades i d'esforços a la gent quan d'altra banda estàs renunciant, voluntàriament o involuntàriament o per omissió o per acció, a determinats ingressos, a nosaltres ens grinyola. (...) No ens podem permetre com a societat un frau fiscal dels nivells que tenim i que allò que s'hauria de recaptar deixi d'entrar a les arques de l'Estat i a les administracions quan més es necessita."

UGT assegura que, amb més recursos econòmics, es podria mantenir la inversió social en sanitat o educació i evitar la retallada d’un 10% en despesa pública que preveu la Generalitat per a 2011.

El sindicat denuncia, entre d’altres, que el 75% dels pensionistes catalans cobra menys de 1.000 euros al mes i que un de cada quatre aturats fa més de dos anys que no troba feina. També que la diferència entre pobres i rics és cada cop més acusada. Si fa tres anys, el 10% de la població més rica tenia una renda 7,51 vegades superior a la del 10% de la població més pobra, ara aquesta diferència és del 10,08.

Les dades de la UGT reflecteixen també que un 60% dels aturats no reben prestació ni susbidi per desocupació i que en una de cada cinc llars hi ha, almenys, una persona desocupada. Respecte a les persones amb alguna discapacitat, el sindicat assegura que hi ha vuit places a centres sociosanitaris per cada 1.000 persones dependents i que el 40% de les places són privades.