El conseller ho ha dit en una conferència a ESADE sobre el futur de l’economia catalana. Mas-Colell ha demanat sacrificis als treballadors públics, és a dir, “fer el mateix per una mica menys” o buscar altres fórmules com treballar menys cada dia, però alhora gaudir de menys vacances.

El conseller d’Economia ha argumentat que “els treballadors públics han de ser conscients que l’economia es troba en una situació molt difícil”. Tot perquè el sector públic ha de guanyar en eficiència i productivitat. “No arribarem enlloc si no tenim sectors amb alta productivitat”, ha afegit.

“Manca de respecte”

Alguns dels partits de l’oposició, els d’esquerra en aquest cas, no han trigat a criticar aquestes demandes. Tant des del PSC com d’ERC i ICV recorden que els funcionaris ja van tenir un retallada del sou l’any passat. Demanen, sobretot, claredat al govern per evitar crear un ambient de retallades generals que contribueixi encara més a la desorganització dels serveis públics. A més, la vicepresidenta Joana Ortega fa setmanes que assegura que no es tocaran de nou els salaris dels treballadors públics, però avui Mas-Colell no ha garantit que no es faci en cap cas.

Des dels sindicats també s’han afanyat a rebutjar les declaracions del conseller. CCOO insta Mas-Colell a no crear alarmisme entre els funcionaris i critica que aquestes declaracions es facin en una escola de negocis i no en el marc de la Mesa General de Negociació de l’Empleat Públic de l’Administració.