Per apostar pel model de policia de proximitat que proposa el nou ajuntament cal, segons els sindicats, més personal. Diuen que a la Guàrdia Urbana falten actualment uns 600 agents i que si es vol potenciar la policia comunitària, amb més patrullatges a peu de carrer, encara en caldran més. Des de Comissions Obreres, a més, creuen que és poc realista intentar redistribuir els efectius. JORDI GALLART, CCOO Guàrdia Urbana de Barcelona "S'haurien de fer restructuracions en què, lògicament, altres coses o funcions que s'estan portant a terme dins de la Guàrdia Urbana desapareixerien." De fet, asseguren que imatges com aquestes, habituals en els darrers dies al centre de la ciutat, són conseqüència directa de la manca d'efectius. Diuen que fins ara el dèficit de personal es cobria amb hores extres, però que ara, que no estan autoritzats a fer-ne, no poden garantir els mateixos serveis. MARCOS GONZÁLEZ, portaveu del SAPOL "Las ampliaciones de jornada son un tema fundamental, porque sin estas amplaciones de jornada no se puede cubrir el servicio." JORDI GALLART, CCOO Guàrdia Urbana de Barcelona "Si no hi ha efectius per entrar a un lloc, o per portar a terme el que marca l'ordenança de civisme sobre ús dels espais públics, lògicament, no s'intervindrà." Tot i això, els sindicats majoritaris estan d'acord que cal abordar el problema de la venda a la manta, també des d'una perspectiva social. Per concretar com ho han de fer, i parlar també de les qüestions que preocupen els agents, ja van demanar dimarts una reunió urgent amb el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens. Li reclamen concreció. MARCOS GONZÁLEZ, portaveu del SAPOL "Exactamente que nos expliquen qué es lo que pretenden o quieren de la policía local de Barcelona, que es exactamente lo que quieren, no generalista." De moment, però, els sindicats asseguren que encara no han obtingut resposta per part de l'Ajuntament.
Des dels sindicats majoritaris de la Guàrdia Urbana, el SAPOL i Comissions Obreres (CCOO) xifren la manca de personal actual en 600 agents i asseguren que si s’aposta per un model de policia comunitària, amb més patrullatge de carrer, encara en faltaran més. En aquest sentit, des de CCOO, creuen que no serà possible cobrir tota la feina només redistribuint efectius. Per arribar a tot arreu, diuen que fins ara s’estaven fent hores extres, però denuncien que amb la suspensió decretada per l’Ajuntament no es poden cobrir els mateixos serveis.
Després que dimarts el nou comissionat de Seguretat de l’Ajuntament, Amadeu Recasens, desgranés les línies generals de la remodelació que vol fer a la Guàrdia Urbana, des dels sindicats demanen concreció. Per això reclamen una resposta, que asseguren que encara no ha arribat, a la sol·licitud que van fer-li arribar dimarts mateix, en què demanaven una reunió urgent amb Recasens. Pel portaveu del SAPOL, Marcos González, l’objectiu d’aquesta trobada és “que ens expliquin què és el que pretenen o què volen de la policia local de Barcelona” fugint de generalitats i concretant el màxim possible.