Els robatoris amb violència es van reduir un 26 per cent l'any passat a Barcelona respecte a 2014, una tendència a la baixa que també es manté en el conjunt de Catalunya. En total, es van cometre 65 delictes a la ciutat, gairebé la meitat dels quals de caràcter menor: estafes i furts. Des del Col·legi Oficial de Joiers de Catalunya apunten que una de les raons de la reducció dels atracaments amb violència és la desaparició de bandes internacionals a favor de grups autòctons. ALEX RIU, president del JORGC "Les bandes estrangeres han caigut molt, ja no són tan operatives i hem detectat que hi ha hagut un increment dels delictes amb delinqüents autòctons. En certa manera ens tranquil·litza perquè són el tipus de bandes que tenen un component més violent ahora de fer els seus actes delictius." Des del punt de vista econòmic, la facturació va créixer un 7 per cent a Catalunya l'any passat en relació a 2014, el que comporta més de 330 milions d'euros. L'increment de la demanda s'explica per l'augment del tiquet de compra, de 129 euros de mitjana, i per la pujada del nombre de vendes, que va superar els dos milions i mig d'euros. Les previsions per a aquest any també són positives i esperen augmentar les vendes entre un 4 i un 5 per cent.

Els robatoris amb violència es van reduir un 26 per cent l’any passat a Barcelona

respecte a 2014, una tendència a la baixa que també es manté en el conjunt de Catalunya. En total, es van cometre 65 delictes a la ciutat, gairebé la meitat dels quals de caràcter menor: estafes i furts. El president del  Col·legi Oficial de Joiers, d’Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya, Alex Riu, apunta que una de les raons de la reducció dels atracaments violents “és la desaparició de bandes estrangeres a favor de grups autòctons“. És per això que afegeix que “en certa manera estan més tranquils, perquè són el tipus de bandes que tenen un component més violent a l’hora de cometre delictes”.

Des del punt de vista econòmic, la facturació va créixer un 7 per cent a Catalunya l’any passat en relació a 2014, el que comporta més de 330 milions d’euros. L’increment de la demanda s’explica per l’augment del tiquet de compra, de 129 euros de mitjana, i per la pujada del nombre de vendes, que va superar els dos milions i mig d’euros. Les previsions per a aquest any també són positives i esperen augmentar les vendes entre un 4 i un 5 per cent.