Segons la responsable de Salut Laboral de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, Imma Cortés, els trastorns derivats de l’activitat laboral són molt habituals a Barcelona i bona part dels països occidentals. Malgrat això, Cortés ha confessat a BTV que durant el 2015 han augmentat un 14 % el nombre de barcelonins que pateixen d’ansietat o depressió relacionades amb la feina.

L’experta, que es basa en les dades dels centres d’atenció primària de la ciutat, també ha explicat que aquestes malalties són les que generen baixes laborals més llargues i, actualment, tres de cada quatre baixes laborals que es donen als CAP barcelonins són per aquest motiu.

Cortés ha afegit que el perfil més comú és el d’una dona de més de 54 anys. Els sectors laborals més afectats per les condicions nocives que propicien aquests trastorns, ha dit, són l’hoteleria i el petit comerç. Apunta que són feines en què es treballa molt i hi ha poc marge d’improvisació i de decidir com organitzar-se. A més, la persona rep poca compensació. Un altre factor negatiu de moltes tasques, afirma, és treballar contra rellotge, i creu també que les relacions i el suport dels comandaments i els companys són molt importants per no desencadenar cap patologia.