Les receptes electròniques de medicaments tindran una nova dada: el cost que tenen per a la sanitat pública. A més, ben aviat també sabrem quan val una consulta mèdica o una estada a l'hospital. Són mesures anunciades per la conselleria de Salut per concienciar els ciutadans que els serveis sanitaris tenen un cost. Segons el conseller, ara per ara, el sistema sanitari no és sostenible i encara menys ara que el pressupost de la conselleria es retallarà el 2011 en 850 milions d'euros. BOI RUIZ, conseller de Salut "Ens obliga a prendre una sèrie de mesures que no tinguin repercussió sobre l'atenció, però sí sobre alguns aspectes de l'organització del sistema." El conseller aposta per recentralitzar alguns seveis sanitaris per fer-los més eficients. Pel que fa al personal mèdic, no hi haurà retallades de plantilles ni de salaris, però els ha advertit que hauran de ser més productius i treballar més hores. Els grups de l'oposició han criticat les declaracions alarmistes que, diuen, s'han fet darrerament sobre les finances del Servei Català de Salut. JOSEP MARIA SABATÉ, PSC "Generar alarmisme entre la població no és un bon inici de mandat." CARME CAPDEVILA, ERC "Crec que són declaracions que són l'avantsala per justificar futures retallades." També han exigit que el conseller clarifiqui què pensa sobre el copagament sanitari. Boi Ruiz ha assegurat n'és partidari, tot i que ara no és moment d'aplicar-lo pel mal moment econòmic.

Boi Ruiz ha estat el primer conseller del nou govern d’Artur Mas que ha explicat les línies d’actuació del seu departament al Parlament. Ruiz ha dit que cal una reorganització del servei sanitari i un esforç de conscienciació per part dels usuaris. En aquest sentit, el conseller ha anunciar que, a partir de la setmana vinent, les receptes mèdiques inclouran el preu real dels medicaments. Més endavant, també constarà el preu de la consulta mèdica o de l’estada a l’hospital.

Ruiz ha anunciat també que el pressupost  de la conselleria es retallarà, aquest 2010, en 850 milions d’euros. El conseller aposta per recentralitzar alguns seveis sanitaris per fer-los més eficients. Pel que fa al personal mèdic, no hi haurà retallades de plantilles ni de salaris.

Respecte al copagament, el conseller ha dit que n’és partidari però que ara no és moment d’aplicar-lo.