A dos dels lladres els van detenir prop de l'estació de Sants quan intentaven fugir d'un control policial. En un dels carrers, però, van atropellar una motorista. La dona ha passat més d'un mes i mig ingressada a l'Hospital amb pronòstic greu. Tot i l'accident, els lladres van continuar circulant a tota velocitat fins que la policia els va aconseguir aturar. És una mostra de la violència amb la que actuava la banda. A partir d'aquí, els Mossos ha continuat estirant el fil fins detenir a la resta de membres del grup. Se'ls imputen una trentena de robatoris per tot Catalunya. De les sis persones arrestades, cinc ja han ingressat a presó. Durant els registres s'ha recuperat una arma de foc i alguns dels objectes robats. Els Mossos també han desmantellat un altre grup que es dedicava a assaltar comerços. Són quatre joves que haurien atracavat una trentena de farmàcies, joieries i benzineres. Sobretot, a Nou Barris. Els quatre menors detinguts tenen un llarg historial delictiu. Només un d'ells, però, ha ingressat en un centre de justícia juvenil La resta estan sota la tutela dels seus pares" Segons els Mossos, gràcies a aquestes detencions ha baixat el nombre de robatoris amb violència a la ciutat.

Un dels grups desarticulats estava format per quatre menors que realitzaven robatoris amb intimidació a comerços de Barcelona, com ara joieries, farmàcies o benzineres.

La investigació policial va arrencar en detectar diverses denúncies de robatoris a benzineres amb el mateix “modus operandi”: dos o tres menors entraven a l’establiment amb el casc posat, intimidaven les víctimes amb una arma de foc simulada o una arma blanca i fugien amb una motocicleta robada. Així, haurien comès fins a 28 robatoris.

El grup actuava sobretot a Nou Barris, però també havien comès robatoris als districtes de Sants, l’Eixample, Gràcia, Sant Andreu, Horta -el Guinardó i Sant Martí-. Segons els Mossos d’Esquadra, des de la desarticulació d’aquest grup a principis de setmana s’ha registrat un descens del nombre de robatoris amb intimidació comesos als comerços de la ciutat.

L’altre grup actuava de manera itinerant per tot Catalunya. A Barcelona ciutat haurien comès robatoris amb força a l’interior de  domicilis, diversos robatoris amb violència a locutoris de la ciutat i atracaments amb intimidació d’arma de foc a sis joieries. Dels sis membres detinguts, cinc d’ells han ingressat a presó, tot i que la investigació continua oberta.