La pàgina i la majoria dels missatges que s’hi deixen estan escrits en anglès. Però els administradors són un grup de barcelonins preocupats per la inseguretat de la ciutat. Van decidir obrir aquesta pàgina a Facebook per ajudar sobretot els mateixos turistes a denunciar els robatoris que pateixen i, alhora, compartir informació sobre les zones on actuen i les maneres de fer dels delinqüents.

La setmana passada, un professional del sector turístic va publicar-hi una guia completa dels grups actualment actius a la ciutat en el robatori a turistes, que ja s’ha anat enriquint amb algunes aportacions. Segons aquesta guia, la Rambla, el passeig de Gràcia i el Gòtic són les zones on els visitants haurien d’anar amb més compte, però tots els grans hotels són objectius habituals dels lladres, que en molts casos es “disfressen” de turistes per passar inadvertits i, per exemple, intercanviar bosses d’equipatge amb hostes que estan fent el “check-out”.

El metro també és descrit com una zona de risc per als turistes, sobretot estacions com Drassanes, Liceu o Arc de Triomf. Però la setmana passada també es van veure lladres actuant reiteradament a Badal. Un seguidor de la pàgina denuncia que, a l’estació de Verdaguer, un grup es dedica a aturar l’escala mecànica i aprofitar la confusió per robar carteres.

Indignació per la inseguretat

La pàgina “Conec algú a qui li han robat a Barcelona” ofereix informació i consells de seguretat sobre com reaccionar en veure o patir un robatori. Però els seus seguidors reclamen que sigui la policia qui actui de forma més efectiva per evitar aquests robatoris. Ja han pensat a convocar una manifestació a la plaça de Sant Jaume, tot i que també es plantegen mesures de protesta més originals.

La darrera mostra d’indignació conté, però, un error. L’autor de la pàgina se sorprèn perquè al Raval hi hagi un carrer dedicat als lladres. Es refereix al carrer d’en Robador, on els problemes d’inseguretat no s’han solucionat, segons explica un reportatge d’El Periódico. Cal recordar que, malgrat tots els robatoris que s’hi hagin pogut produir, el carrer deu el seu nom a la família propietària d’aquells terrenys a l’edat mitjana: els Robador.

Cada dia, dins el programa ‘Connexió Barcelona’, et mostrem un blog, producte o servei web d’interès per a la gent de Barcelona. Per llegir una altra d’aquestes ressenyes, fes clic aquí.