I els sindicats d'ensenyament també han tallat fa poc més d'una hora la via Augusta, i se sumen així a les protestes setmanals dels treballadors sanitaris en contra de les retallades de l'executiu de Mas. Aquest matí s'han reunit amb el Departament d'Ensenyament per concretar l'afectació de les noves mesures d'estalvi el curs que ve. Els sindicats denuncien que es disminueixen clarament els recursos per al reforç escolar als centres públics, que empitjoren les condicions laborals de les persones que hi treballen i, asseguren que es posa en perill l'equitat i la qualitat de l'ensenyament públic de Catalunya. ÀNGEL GARCIA, Federació Ensenyament CCOO Catalunya "Centres que mantenen la sisena hora perden mig professor i aquells centres que no tenen la sisena hora, perden un professor i mig per escoles de nou grups, si són escoles de 18 grups es perden tres mestres. Aquesta és la realitat, la concreció de les mesures que volia ocultar i amagar la consellera."

Els sindicats de l’ensenyament han tallat la via Augusta a l’altura del Departament d’Ensenyament després de reunir-s’hi, aquest matí, amb representants de la conselleria que els han concretat les conseqüències del reajustament previst per al curs que ve. Segons han explicat els sindicalistes, totes les escoles d’una línia perdran un professor i mig i les de dues línies (dues classes d’un mateix curs), tres mestres. A secundària, tots els instituts perdran mig professor.

L’impossible acostament de posicions

La conselleria va seure dijous passat a negociar amb els sindicats les mesures d’estalvi que vol aplicar el curs vinent. La reunió no només no va acabar amb acord sinó que els representants de mestres i professors van decidir tancar-se indefinidament en un edifici annex com a mesura de protesta. La tancada es va suspendre amb el compromís de seguir negociant aquesta setmana i la reunió s’ha convocat finalment avui.

La retallada d’Ensenyament

Abans de la concreció que han donat aquest migdia els sindicats, el reajustament que havia presentat la consellera Irene Rigau passava per la supressió de la sisena hora en totes aquelles escoles que no es trobin en entorns especialment desafavorits i la congelació de la contractació de treballadors interins, a més de deixar de cobrir la meitat de les jubilacions. Per fer-ho possible, els docents hauran de fer una hora més de classe a la setmana, tant a la primària com a la secundària.

Els sindicats denuncien que disminueixen clarament els recursos per al reforç escolar als centres públics i que empitjoren les condicions laborals de les persones que hi treballen. Asseguren que amb totes aquestes mesures es posa en perill l’equitat i la qualitat de l’ensenyament públic de Catalunya.