XAVIER TRIAS, cap de llista de CiU "Jo demano al govern que s'expliqui, sí, sí, demano que s'expliqui. I que expliquem amb contundència on ens ha portat aquesta gent. La gent ha de saber que vostès han portat el país al límit de la catàstrofe. Ho han de saber, i ho han fet vostès".

Trias ha reconegut que les crítiques a les retallades poden afectar els seus resultats “si hi ha algú de bona fe que s’ho creu”. Per això ha emplaçat Mas a “desemmascarar” els responsables de la situació actual.

Segons ha dit Xavier Trias en una roda de premsa a l’agència EFE, les enquestes denoten que Barcelona vol el canvi. El candidat de CiU ha reconegut que si és el més votat i ningú altre no suma majoria, ho tindrà “bé” per ser alcalde. Pel que fa als pactes postelectorals, el candidat nacionalista ha dit que buscarà complicitats amb tothom, però des de l’òptica del canvi, i que preferiria governar en minoria que amb socis incòmodes. Trias ha afegit que obrirà el seu govern a “gent bona que necessàriament no han de ser de CiU”.