Els mercats municipals de Barcelona volen ser l'espai de referència dels productes ecològics i de proximitat. Un objectiu que encara queda lluny, tenint en compte que només el 4% dels aliments que s'hi venen són ecològics. BERNAT VALLS, cap de l'Oficina de Mercats i Fires locals "hi ha una falsa percepció, la gent es pensa que en els mercats trobarà aquests productes i no és així, queda molt per recórrer" NÚRIA MESTRES, clienta mercat de Santa Caterina "sóc consumidora d'aquests productes, però en el mercat no en trobo. M'agradaria que apostéssin més". Gairebé el 40% de la població no sap on ha d'anar a comprar productes ecològics, tot i que vuit de cada deu barcelonins asseguren que els coneix i que els agradaria consumir-los. Els mercats municipals només tenen tres o menys parades dedicades a productes especialitzats. Una resposta a aquesta demanda són les botigues com aquestes, on només es venen productes ecològics. ISABEL REYMOND, botiga Biorgànic "es necesario que se tome conciencia que el producto ecológico es la manera de vivir en el futuro" Fruit d'aquesta demanda, en els darrers vint-i-cinc anys les botigues d'alimentació ecològica han anat en augment i, fins i tot, han obert cadenes de supermercats, com aquesta, especialitzada en productes biològics i ecològics.