L'escassetat de pluges i les baixes temperatures d'aquest hivern han donat treva als al·lèrgics i als candidats potencials a esdevenir-ho. JORDINA BELMONTE, coordinadora de la Xarxa Aerobiològica de Catalunya "Els al·lèrgics poden donar gràcies al fred, que de moment, els que són al·lèrgics, aquest començament d'any no han patit al·lèrgies, és gràcies a la tempertura i, per tant, les plantes estan esperant." Aquest aparell permet mesurar la quantitat de pol·len que hi ha a l'aire i fer-ne una predicció als investigadors. Tot apunta, doncs, que si plou les properes setmanes l'aigua arrossegarà el pol·len d'arbres com els plataners. Aquestes precipitacions, en contrapartida, provocaran altres al·lèrgies durant l'estiu. JORDINA BELMONTE, coordinadora de la Xarxa Aerobiològica de Catalunya "Podrien ser una mica negatives de cara als al·lèrgics de la parietària, que dura durant tot l'estiu i a les gramínies i a l'olivera, perquè les pluges serien com regar aquestes plantes i que llavors tinguin més força per fer pol·len." Els al·lergòlegs recomanen que es vagi al metge quan els símptomes com esternuts, mucositat i picors persisteixin més de dues setmanes. Celebren també que ciutats com Barcelona tinguin en compte els malalts al·lèrgics a l'hora de renovar l'arbrat de la ciutat. ANTONIO VALERO, president de la Societat Catalana d'Al·lèrgies "La disminución de plátanos de sombra ha hecho que los síntomas sean menores y que en el futuro se sensibilicen menos personas y esto se detecta en las consultas." Actualment a Catalunya uns de cada quatre persones pateix algun tipus d'al·lèrgia i tot apunta que en els propers anys aquesta xifra, lluny de millorar, s'incrementarà.

Aquestes precipitacions, en contrapartida, provocaran altres al·lèrgies durant l’estiu, com la  parietària, les gramínies i l’olivera, perquè les pluges fan que tinguin més força per fer pol·len. Els al·lergòlegs recomanen que es vagi al metge quan els símptomes com esternuts, mucositat i picors persisteixin més de dues setmanes. Celebren també que ciutats com Barcelona tinguin en compte els malalts al·lèrgics a l’hora de renovar l’arbrat de la ciutat.

Actualment a Catalunya una de cada quatre persones pateix algun tipus d’al·lèrgia i tot apunta que en els propers anys aquesta xifra, lluny de millorar, s’incrementarà. De fet, els últims quinze anys s’han duplicat. Segons la Societat Catalana d’Al·lèrgies i Immunologia Clínica el tipus de pol·len que més afecta els pacients al·lèrgics és de gramínies (50% d’afectats), plàtan d’ombra (25%), cupressàcies (15%), olivera (15%) i quenopodiàcies (10%)

La Xarxa Aerobiològica de Catalunya ha elaborat aquest  mapa que indica el risc d’al·lèrgies segons la part del territori que es visita.