Els CDR han protagonitzat una jornada de mobilitzacions: “Que avui marqui un precedent: si nosaltres desobeïm des del carrer, vosaltres desobeïu des del govern! Prou excuses, prou renúncies”, han afirmat des dels comptes de Twitter de diferents barris.

A primera hora, una cinquantena d’activistes han entrat a la seu del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a tocar del Fòrum. Hi han desplegat pancartes en què es podia llegir “Nou Barris cap a la república feminista i de classe” i “per una república del treball digne per a totes”.

Els participants de l’acció han pintat un mural en què afirmen que “el poble mana, el govern obeeix”.

activistes cdr pintant mural

 

A les 12 del migdia han aixecat la protesta i han coincidit a l’entrada de l’edifici amb els treballadors del Departament de Treball que, com cada divendres, s’han concentrat per recordar i homenatjar els polítics i consellers que estan a la presó, entre els quals Dolors Bassa. Aquest divendres han decidit “celebrar” una revetlla de Sant Joan “per tots aquells que l’hauran de viure des de la presó”.

Intent d’ocupar la conselleria de Salut

El CDR de les Corts també ha organitzat una protesta, en aquest cas a la conselleria de Salut, al recinte de la Maternitat. En aquest cas s’han hagut de concentrar a les portes de l’edifici amb una pancarta on es podia llegir “Qui no es mou, no sent les cadenes”.