La banda sonora l’ha posada la coneguda cançó dels Bee Gees, ‘Stayin’ alive‘, que segons el tècnic del SEM Gerard Llarch “té un ritme que reprodueix a la perfecció la freqüència amb què s’han de fer les 30 compressions en una reanimació cardiopulmonar“.

La flaixmob ha començat amb l’actuació de quatre parelles de ballarins que, a ritme de swing, ha cridat l’atenció del públic que era a la plaça. En un moment donat, les ballarines han caigut a terra simulant un desmai, i llavors ha sonat l”Stayin’ alive’. Una trentena de nens i nenes han començat a fer la reanimació a uns cors de peluix, al ritme de la cançó dels Bee Gees, per demostrar que una maniobra cardiopulmonar com aquesta la pot fer qualsevol. Segons ha explicat Gerard Llarch, “és per això fem aquestes jornades. Perquè la gent que no és professional i no es dedica a les emergències perdi la por i aprengui la tècnica” per poder actuar “sempre que sigui necessari”.

Alguns dels nens i nenes que han participat a l’activitat, han detallat a BTV com fer una reanimació d’aquesta mena. “És molt fàcil” avancen, i continuen explicant que “primer cal veure si la persona inconscient respira. Si no ho fa, moure-li el cap enrere, i bufar-li aire boca a boca. Després, fer el massatge amb les mans sobre el pit”.