Els acusats han arribat amb posat seriós i envoltats d'un núvol de càmeres. Tots han esquivat les preguntes dels periodistes, menys un. Manuel Abella ha volgut denunciar el que ell creu que és una farsa absoluta i que l'únic objectiu de la sentència és fulminar-los. A més, ha assegurat que ell no té cap relació amb la constructora de Josep Lluís Núñez. MANUEL ABELLA, condemnat pel cas Hisenda "Si alguien encuentra algun papel..." A qui no hem vist avui és Álvaro Pernas, un dels inspectors d'Hisenda condemnat. De fet, ahir ja no es va presentar a la lectura de la sentència. Segons la seva advocada, és a Santo Domingo hospitalitzat per una pneumònia. A dins la sala, la fiscalia ha comunicat als condemnats les mesures cautelars que demana per a ells. Les més dures, per als funcionaris de l'Agència Tributaria: presó provisional per a Josep Maria Huguet, el màxim responsable de les inspeccions fiscals a Catalunya, i dos dels seus col·laboradors, Manuel Abella i Álvaro Pernas. Per a l'advocat Joan Josep Folchi, 300.000 euros de fiança, i per a Roger Bergua, 50.000. En el cas de Josep Lluís Núñez, el seu fill i un assessor de la constructora, ha sol·licitat la retirada del passaport i que es presentin cada 15 dies al jutjat. Tot plegat per evitar el risc de fuga. La decisió final és a mans del tribunal i s'espera que arribi en les properes hores o dies.

La fiscalia ha demanat, aquest matí, mesures cautelars per als condemnats en el cas Hisenda. El jutge haurà de decidir ara si imposa aquestes mesures fins que la sentència del cas sigui ferma, ja que els condemnats encara poden recórrer-hi.

Les mesures cautelars són presó provisional sense fiança per a l’excap d’Hisenda a Catalunya, Josep Maria Huguet, i els inspectors Álvaro Pernas i Manuel Abella. També sol·licita llibertat sota fiança de 300.000 euros per a l’advocat Joan Josep Folchi i de 50.000 euros per a l’inspector Roger Bergua.

Per al constructor i expresident del FC Barcelona Josep Lluís Núñez i el seu fill, el fiscal ha demanat que es presentin al jutjat cada 15 dies. També els ha retirat el passaport.