Els atacs contra el Bus Turístic i les bicicletes de lloguer, que ha reivindicat Arran, han reobert el debat sobre el model turístic de Barcelona i la manera de protestar-hi. L’entitat veïnal La Barceloneta Diu Prou no condemna els atacs, però diu que “distreuen” i no afavoreixen una anàlisi més profunda del problema. Per la seva banda, els empresaris del sector afirmen que el turisme s’ha de cuidar perquè genera un volum de negoci molt important.

La Barceloneta és un dels barris de la ciutat que rep més pressió turística i, per això, ja fa anys que els veïns van començar a mobilitzar-se per denunciar-ho. La plataforma La Barceloneta Diu Prou no comparteix la manera de protestar d’Arran, però insisteix que cal que les administracions treballin encara més per aturar la massificació turística. Per Sebastián Huguet, membre de l’entitat i veí del barri, les accions com l’atac al Bus Turístic el que fan és reclamar respostes ràpides al problema, però que “són impossibles d’obtenir”. Tot i així, les justifica afirmant que “la gent se sent molt molesta, cansada i esgotada”.

Per protestar contra la massificació turística i els efectes que té sobre els barris, els veïns han convocat una concentració a la platja el proper dia 12 d’agost.

El sector empresarial i comercial lamenta que els atacs puguin portar pèrdues econòmiques i malmetre la imatge internacional de la ciutat. Entenen que s’ha de trobar una situació d’equilibri per “esponjar” la recepció de turistes entre els barris, però pensen que en cap cas no s’ha de “dimonitzar” el turisme i intentar “que deixi de ser una font de riquesa important”. Confien que, des de l’Ajuntament, es posi fi als repetitius actes vandàlics que, afirmen, està patint l’activitat turística.