Segons fonts de la conselleria d’Interior, Molinero ha insistit que l’operatiu estava dissenyat només per treure els objectes perillosos de la plaça de cara a una possible celebració blaugrana l’endemà, quan es jugava la final de la Champions. Tot i això, el dispositiu va acabar amb diverses càrregues policials i 121 ferits.

La querella, la van presentar una cinquantena d'”indignats”. Els seus advocats han denunciat que els Mossos ni tan sols van intentar avisar la ciutadania per explicar-los les seves intencions. Per Jaume Asens, un dels seus lletrats, “no va haver-hi cap voluntat de diàleg. Potser perquè pensaven que no en treurien cap fruit i aquest és l’error segurament dels serveis d’informació a l’hora d’informar de quin caràcter de protesta era. Van actuar com si fos una protesta d’esvalotadors, de persones violentes quan no ho era”.

Molinero ha arribat als jutjats acompanyat de la cúpula dels Mossos d’Esquadra. Igual que ell, també estan imputats en la causa el director de la policia, l’exregidora de Seguretat de l’Ajuntament, el cap dels dispositius especials i el responsable dels antiavalots. El jutge ja els ha pres declaració a tots i ara només li queda estudiar la transcripció de les converses entre els agents que hi havia a la plaça de Catalunya i la sala de comandament. Un cop ho hagi fet decidirà si arxiva la causa o la tira endavant.

Paral·lelament, un grup d'”indignats” dels que han presentat la querella han obert una campanya per recaptar fons per pagar la despesa dels advocats. Ho faran a través de la cooperativa financera Coop 57, amb el suport de la Federació d’Associacions de Veins i d’una associació contra la tortura.

A més, han demanat al jutge que ordeni a la Divisió d’Afers Interns dels Mossos que identifiqui els agents que van participar en la càrrega policial. El jutge ja ho va demanar a Interior però li van respondre que era impossible fer-ho a partir de les imatges que van prendre els mitjans de comunicació.