grup experts educacio

(ACN/Redacció) Després dels mals resultats obtinguts en l’Informe PISA, el Departament d’Educació proposarà al govern de la Generalitat l’aprovació d’un grup de 18 experts perquè formin el grup de treball que ha de plantejar millores al sistema educatiu català a mitjà i llarg termini. La consellera d’Educació, Anna Simó, va anunciar la creació d’aquest grup en la cimera entre l’executiu i els partits parlamentaris que es va celebrar el mes de desembre arran de les baixes qualificacions del PISA, les pitjors de la història.

Segons Educació, el grup el coordinarà el president del Consell Escolar de Catalunya, Jesús Vinyes, i estarà integrat per docents i representants de les direccions dels centres, les famílies, l’àmbit acadèmic i el món local. La previsió és que presentin les primeres conclusions a principis de febrer.

Representació de docents i direccions dels centres

En representació dels docents, el grup també l’integrarà Mercè Mas, mestra d’educació primària a l’Escola la Roureda de Sant Esteve Sesrovires (el Baix Llobregat) i pedagoga; el periodista i professor d’educació secundària Víctor Saura, i Francesc Roca Rosell, professor jubilat de formació professional.

Per part de les direccions dels centres educatius públics, la previsió és que el govern de la Generalitat nomeni tres representants escollits per la junta central de direccions el 9 de gener. En representació dels centres concertats hi haurà Montserrat Jiménez, directora pedagògica de l’Escola Vedruna de Palafrugell, i Joan Vila, llicenciat en Ciències a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Entitats pedagògiques

D’altra banda, en representació de les entitats pedagògiques, el grup l’integraran Raül Manzano, mestre i llicenciat en Ciències de l’Educació; Marta Pujadó, sòcia de Rosa Sensat i llicenciada en Matemàtiques, i Albert Bayot, llicenciat en Filosofia i Lletres amb un postgrau en Psicologia de l’Adolescent. El grup també comptarà amb Coral Regí, exdirectora de l’Escola Virolai de Barcelona; Digna Couso, llicenciada en Física i doctora en Didàctica de les Ciències, i Carmel Ortoll, que ha exercit diferents càrrecs a la Generalitat, entre els quals secretària de l’Observatori de la Infància i l’Adolescència de Catalunya.

En formarà part també Elvira Borrell, llicenciada en Ciències de l’Educació i en Biologia i que ha estat inspectora d’Educació.

Les representacions de les famílies i el món local

Finalment, en representació de les famílies, el grup comptarà amb Mireia de Mingo Esteban, llicenciada en Ciències Ambientals i graduada en Educació Primària i representant en el Consell Escolar de l’Escola Patronat Domènech de Barcelona, membre de l’Assemblea Groga de Gràcia i presidenta de la Junta de l’AFA de l’Institut Vila de Gràcia.

I en representació del món local, el grup també estarà format per Sílvia Lombarte, llicenciada en Pedagogia i gerenta de la societat municipal Bressolgramenet SA i directora de l’Àrea d’Escoles Bressol a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.