La policia ha acordonat aquest dissabte al migdia una part de la platja de Sant Sebastià, al barri de la Barceloneta, per retirar un artefacte explosiu. El paquet, que és al fons del mar, ha estat localitzat per agents del Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) i, segons ha informat la Guàrdia Civil, l’avís l’ha donat un agent del GEAS fora de servei que s’estava banyant a la zona.

Segons ha explicat el tinent d’alcalde en Seguretat, Albert Batlle, es tracta d’un projectil, probablement aeri i de la Guerra Civil, que fa 1,1 metre de llarg i 80 centímetres de diàmetre, i que està localitzat a tres metres de profunditat i a 25 metres de la platja.

Batlle ha afirmat que s’ha demanat la intervenció d’un equip de l’Armada espanyola —la unitat marítima de l’exèrcit— que arribarà des de Cartagena (Múrcia) per avaluar quin tipus d’artefacte és. Amb tota probabilitat, l’artefacte es farà explotar dilluns al matí al mateix punt on s’ha trobat.

Platja vaixell

Tancada la platja al públic com a mínim fins dilluns

Diversos agents de la Guàrdia Urbana han participat en el dispositiu de desallotjament que dirigeix la Guàrdia Civil. El bany s’ha prohibit en tota la la platja, i s’hi ha limitat l’accés a la sorra en un perímetre de 250 metres, per precaució. Durant el dia, Mossos d’Esquadra, Policia Portuària i Guàrdia Urbana han custodiat la platja. Des de les 20 h, se n’encarreguen agents de la Guàrdia Civil.

Testimonis presents a la zona han explicat a betevé que diverses llanxes de la policia han delimitat un perímetre a l’aigua, que han anat ampliant a mesura que han avançat els minuts. Mentre els agents de la Guàrdia Civil estan treballant, a tocar del perímetre acordonat desenes de persones continuen banyant-se i prenent el sol.

Platja de la Barceloneta