Els casos nous de covid-19 a Barcelona fa set setmanes que disminueixen des del pic de la cinquena onada i això es nota a tots els districtes sense excepció. Segons les dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, els 10 territoris han registrat una incidència de casos similar a la que tenien abans de pujar la cinquena onada. L’última setmana d’agost s’han confirmat menys de 100 positius per cada 100.000 habitants a tot arreu, un balanç que no es veia a la ciutat des d’abans de la revetlla de Sant Joan.

Es tracta de la confirmació d’un fet. La cinquena onada s’ha doblegat als districtes perquè el nombre de casos detectats de la primera barra dels gràfics (setmana del 14 al 20 de juny) és semblant a l’última (del 23 al 29 d’agost). Fins i tot hi ha dos districtes que han registrat una taxa per sota dels 50 casos per cada 100.000 habitants: les Corts i Sarrià – Sant Gervasi. Ben a prop, l’Eixample i Sant Martí se situen per sobre d’aquest llindar però per poc, amb una taxa de 52 i 53 positius respectivament.

El ritme de vacunació, barri a barri

Nou Barris, on menys baixen els casos

Tot i que hi ha hagut moments de la pandèmia en què les xifres de contagis han estat molt desiguals entre zones, actualment les taxes són molt semblants. Tot i això, Nou Barris ha passat a encapçalar les dades més pessimistes, lloc que ha ocupat Ciutat Vella durant gairebé tot l’estiu. El primer té una incidència de 93 positius per cada 100.000 habitants i, el segon, de 87 casos.

A més, Nou Barris és el territori on menys han baixat els casos del 23 al 29 d’agost, una reducció del 10 %. El tercer districte més tocat per la covid és Horta-Guinardó.

Unes bones dades que no desvirtuen les vacances

L’Agència de Salut Pública de Barcelona considera que la davallada de la cinquena onada s’ha consolidat. “Pensem que realment la cinquena onada ha anat avall i que ara les infeccions són molt menys freqüents que fa dos mesos”, ha conclòs la gerent de l’ens, Carme Borrell.

A més, ha apuntat que les vacances dels barcelonins no desvirtuen les bones dades. Ha explicat que totes les persones diagnosticades de covid, siguin a la comunitat autònoma que siguin, queden registrades al sistema català de salut. “Ens arriben les dades dels barcelonins i no pensem que sigui una infranotificació, sinó que la situació està millorant.”