Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dijous dos homes turistes com a presumptes autors d’un delicte d’abusos sexuals. Els fets van tenir lloc el 16 d’agost. Dues noies estaven amb un grup d’amigues en un local de Sant Adrià del Besòs on van conèixer uns nois que seien a la taula del costat.

Segons explica en un comunicat el cos policial, la matinada del 17 d’agost les dues víctimes es van despertar a casa seva molt confuses i només podien recordar un moment en què estaven totalment nues en un altre pis en companyia de dos dels nois. En el seu esforç per reconstruir què havia passat van recordar que els arrestats volien mantenir-hi relacions sexuals, aprofitant-se del seu estat d’indefensió i desconcert. Cap de les dues era capaç de recordar com havien aconseguit marxar del pis i com havien arribat a casa seva. Més tard, per una aplicació mòbil van saber que havia estat amb un servei de taxis.

Els detinguts van passar dissabte a disposició judicial i la magistrada els va acordar la prohibició de sortir del territori Schengen, una ordre d’allunyament i incomunicació de les dues víctimes i l’obligació de posar a disposició del jutjat instructor quan se’ls ho demani. Cadascun està acusat d’un presumpte delicte d’abusos sexuals.

Els presumptes agressors les van drogar amb un fàrmac sedant

Les víctimes es van adreçar a un centre hospitalari de Barcelona on els van fer diverses proves. L’analítica va revelar que havien consumit, de manera involuntària, algun fàrmac que contenia benzodiazepines.

Aquest tipus de medicaments actuen principalment sobre el sistema nerviós i provoquen efectes sedants, amnèsics o relaxants. Normalment es prescriuen per tractar l’insomni o l’ansietat.

Identificats a través de les xarxes socials

La investigació va conduir els agents a identificar els presumptes agressors sexuals a través dels seus comptes a les xarxes socials. A més, també van poder ubicar el domicili on s’haurien produït els fets, situat al districte de l’Eixample de Barcelona.

El 20 d’agost els investigadors van arrestar els presumptes autors dels fets per un delicte d’abús sexual. Es tracta de dos turistes, la qual cosa va accelerar les gestions per localitzar-los i poder-los detenir.