Aquest estiu s’estan fent tasques de manteniment del revestiment i la pintura a una vintena de centres educatius de la ciutat. L’Ajuntament de Barcelona, a través del Consorci d’Educació, és l’encarregat d’analitzar els espais i pintar-los amb colors neutres amb l’objectiu de fer del centre un espai més ampli i serè. Aquesta mesura se suma a la d’altres projectes que realitza el consistori, en aquest cas a l’entorn dels centres, per crear espais més segurs.

El projecte ha començat aquest estiu en 16 centres educatius, que estaran acabats quan comenci el nou curs escolar. Tot i això, la intenció és que a finals d’any s’hagi realitzat el manteniment en una vintena de centres. El programa forma part del Pla de pintures i revestiments, que des de l’any 2016 ha invertit entre dos i tres milions d’euros anuals per garantir un bon estat dels centres educatius. El pla va començar a partir d’una prova pilot en tres centres i ara ja s’aplica a 191 equipaments públics de la ciutat i beneficia a 33.500 alumnes.

Defugir de colors llampants

L’objectiu principal del pla és dignificar els edificis escolars, considerats “uns equipaments públics de gran rellevància per a la ciutat”. D’altra banda, es pretén “establir uns paràmetres cromàtics” que es començaran a aplicar des d’ara a tots els centres on l’Ajuntament hi realitzarà tasques de manteniment. Es vol defugir de colors llampants, que solen estar associats a espais infantils. Ara, l’aposta serà pels colors neutres, que serveixin per millorar la lluminositat i crear uns espais més adients per a l’entorn educatiu i l’aprenentatge dels nens. A més, totes les propostes que es tenen en compte són consensuades amb la direcció dels centres.