L’Agència Espanyola de Medicaments avisa que el remdesivir, per ara l’únic fàrmac eficaç contra el coronavirus, s’està acabant a l’estat. L’estoc d’aquest medicament és limitat, ja que en les últimes setmanes se n’ha incrementat força la demanda. És per això que avisen de la necessitat d’utilitzar el fàrmac només quan sigui indispensable, és a dir, quan se’n pugui demostrar l’eficàcia.

A causa de la situació actual, l’entitat explica que és necessari “mobilitzar el medicament sobrant d’assaigs clínics”, és a dir, el fàrmac disponible en centres hospitalaris perquè així es pugui subministrar el medicament en aquells pacients que més ho necessiten. Això, diuen, serà necessari fins que arribi un nou enviament del fàrmac.

Falta d’estoc per l'”increment de casos”

A Espanya, el laboratori encarregat de distribuir el fàrmac va garantir a l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), un estoc suficient de remdesivir per cobrir les necessitats de tot el territori. Tot i això, l’increment de casos” en les últimes setmanes, ha provocat que l’estoc disponible “s’esgoti en les pròximes hores”.

L’estat va rebre el primer enviament, dels tres previstos, la setmana passada. El segon enviament arribarà la setmana vinent, gràcies a un contracte que el país té establert amb la Comissió Europea. Ara per ara, però, l’AEMPS està treballant per rebre més dosis del fàrmac per evitar “tensions en la disponibilitat del medicament” i també “intercanvis sobrants entre centre hospitalaris”.