(ACN) La Guàrdia Civil ha detingut 22 persones i n’investiga 18 més per la presumpta pertinença a un grup criminal que extorsionava persones que havien sol·licitat serveis de prostitució a través d’internet. Se’ls acusa de 65 delictes d’extorsió per haver amenaçat aquests sol·licitants d’enviar-los un sicari a casa si no accedien a un pagament. Segons ha informat el cos, el grup tenia tres estructures en funcionament a Barcelona, Madrid i Santander (Cantàbria), i hauria aconseguit uns 30.000 euros amb aquest mètode.

La investigació va començar arran d’una denúncia a Tudela de Duero (Castella i Leó) a finals de l’any 2021, en què una persona explicava que havia demanat serveis sexuals a una prostituta a través d’internet i que, pocs dies després, havien començat les amenaces telefòniques i per missatges al mòbil en els quals li exigien diners. L’equip de la Guàrdia Civil de Valladolid va descobrir una trama amb “un gran nombre d’autors”. Haurien extorsionat 65 persones que havien iniciat contactes amb dones per contractar-los serveis sexuals, però que, després de fer-ho, començaven a rebre demandes de diners amb l’amenaça d’un sicari si no ho feien. A més, els autors investigaven la vida de les víctimes i els indicaven trets personals com la situació laboral per tal que l’extorsió fos més creïble i efectiva.

També enviaven fotografies “amb contingut escabrós, cossos mutilats, decapitacions i amputacions, així com vídeos de persones encaputxades que empunyaven armes de foc“, segons explica el cos policial. Les trucades es feien des de telèfons espanyols i de la República Dominicana i les efectuaven persones amb accent llatinoamericà. Per tal de rebre els pagaments, es valien de mules econòmiques que facilitaven els seus números de compte i retiraven els diners en efectiu en caixers per tal d’entregar-los al grup criminal.