Tanca plaça Mercè Sala Poblenou

Un grup de veïns del Poblenou ha iniciat una campanya de recollida de signatures per demanar que s’elimini el nou enreixat de la plaça de Mercè Sala i es posi fi al tancament de l’espai a les nits. De fet, aquest divendres al matí els veïns del Poblenou ja han pogut comprovar que la instal·lació d’aquesta tanca, homologada per l’Ajuntament, havia finalitzat.

Des de l’inici dels treballs, diversos veïns del barri es van inclinar en contra del tancament. Ara, després de diverses reunions amb l’Ajuntament, han decidit engegar una recollida de signatures. Insisteixen que la mesura implica la privatització d’un espai públic al servei dels habitatges de l’entorn —els quals han impulsat i finançat el tancament—. Tot i això, serà l’Ajuntament qui obrirà i tancarà l’espai seguint els horaris establerts per a la resta d’espais públics que hi ha a la ciutat i que també es tanquen al capvespre.

L’Ajuntament insisteix que “és i serà un espai públic”

Segons l’Ajuntament de Barcelona, la proposta de tancament va ser iniciada l’any 2020 pels veïns que viuen i treballen en els espais annexes a la plaça. A més, insisteixen que “la plaça de Mercè Sala és i continuarà essent espai públic de propietat municipal“. De fet, fonts municipals destaquen que l’aprovació d’aquesta tanca ha estat fruit d’una tramitació administrativa i que no suposa canvis en la qualificació urbanística de l’espai públic. A part, també puntualitzen que, per ara, no hi ha previsió d’incloure enjardinaments o altres elements en aquest espai.

Per la seva banda, des del consistori asseguren que continuaran en contacte amb els veïns per tal de donar les explicacions i els aclariments que calgui, escoltar totes les demandes i queixes, i avaluar possibles solucions per trobar el consens entre els diferents interessos.

Suports contra el tancament

L’AV Poblenou ha donat suport al veïnat que hi està en contra i altres entitats també s’hi han decantat, com l’Observatori dels Barris del Poblenou, l’Ateneu Popular la Flor de Maig o el Sindicat d’Habitatge del Poblenou.